8 augustus 2017
Voor de oosterhelft (kant Oude Beukenstraat) van deze verbindingsweg werd de nieuwe naam Lijnsebossen weerhouden. Daar beide inritten te ver van elkaar liggen leek het gewenst om ook de tweede helft van de weg, kant Molenstraat, van een aparte naam te voorzien. Het betreft hier een strook die pas een kwarteeuw geleden tot stand kwam door een ruilverkavelingsproject en ter vervanging van een vroeger meer in zuidelijke richting lopende veldweg.
De nieuwe en nagenoeg nog onbebouwde weg doorkruist een in 1690 nog beboste zone die gekend was met het toponiem de Driesschen en tot het einde van het Oud Bewind grotendeels eigendom bleef van het klooster van Zwijveke. De betrokken weg werd zodanig gepland dat alle grondpercelen in de uitgestrekte kouter bereikbaar zijn zonder bijkomende wegen te moeten voorzien, behalve een enkele verkavelingsweg in de richting van de Brandstraat en aansluitend met onze verbindingsweg op ongeveer 200 m van de Molenstraat.
Daar het oude toponiem de Driesschen nog door velen is gekend menen ook wij dat het verkieselijk is zich nu door die naam te laten inspireren voor de nieuwe straatnaam en niet door de naam Zwijveke. Dit klooster verwierf weliswaar zijn eerste bezittingen in deze omgeving reeds in 1230. In 1690 had het in de wijk begrensd door Krapstraat, Beukenstraat, Brandstraat en Molenstraat nog steeds meer dan 44 hectare gronden in eigendom. Zwijveke heeft dan ook gedurende eeuwen het leven en de ontwikkeling van vooral Opstal beïnvloed. Toch lijkt het ons wenselijk de naam Zwijveke nog in reserve te houden en een passender gelegenheid af te wachten om naar onze eertijdse bindingen met dit klooster te verwijzen.
Voor de andere helft van deze verbindingsweg: zie Lijnsebossen.