Oproep

18 maart 2020

Oproep

Wij, d.w.z. Freddy De Bisschop en Guido Van Hoey zijn (nog altijd) op zoek naar informatie, documenten (verkiezingspamfletten, foto’s e.a.) in het kader van onze werkzaamheden, d.w.z. wij zijn al een tijdje bezig om de gemeentepolitiek van Buggenhout en Opdorp in kaart te brengen van 1796 tot heden.

Daarbij hebben wij al heel wat archieven doorworsteld, maar af en toe duiken er nog verrassingen op. In het archief van Heemkring Ter Palen bevinden zich bijvoorbeeld een aantal verkiezingspamfletten van vroeger.

Is een van uw (voor)ouders actief geweest in de gemeentepolitiek als raadslid, schepen, burgemeester, secretaris, ontvanger of veldwachter? Of was hij of zij betrokken bij de kerkfabriek of de voorlopers van het O.C.M.W.?

Misschien hebt u dan nog een paar schatten op zolder die wij kunnen gebruiken als aanvulling op, illustratie bij onze publicatie. Of kent u iemand uit uw directe omgeving (familielid, gebuur) die op gemeentelijk vlak actief is geweest en over voor ons waardevolle informatie beschikt.

Graag een seintje via heemkring@terpalen.be met uw contactgegevens. Als gevolg van de coronatoestanden kan het evenwel nog een tijdje duren voor wij effectief lijfelijk contact met u kunnen/mogen opnemen.

Wij maken een kopie van die documenten. Het origineel blijft ik uw bezit.

Bij leven en welzijn!