Nieuwe jaargang tijdschrift binnenkort in druk – inhoud

18 februari 2020

Nieuwe jaargang tijdschrift binnenkort in druk – inhoud

Het is weer bijna zover. Het eerste nummer van de 44ste jaargang van ons tijdschrift gaat binnenkort in druk.

Wat kan u verwachten? Het tijdschrift zal er om te beginnen een beetje anders uitzien. Er is een nieuwe cover én wat nog belangrijker is: het verschijnt voortaan in kleur.

Inhoud

Hilda De Visscher vierde onlangs haar 100ste verjaardag. Freddy De Bisschop en zuster Rita brachten haar een bezoekje en over hun wedervaren leest u in de eerste bijdrage van een nieuwe rubriek over 100-jarigen. Ook de rubriek Oud Nieuws is weer goed gevuld, dit keer met nieuws uit de lente van 1990.

Een nieuwe bijdrage in de reeks over veldwachters brengt ons tot net vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Deel twee gaat over Joannes Franciscus Van Belle (zijn zoon Gustaaf en kleinzoon Jules waren allebei gemeentesecretaris in Buggenhout) en Carolus Ludovicus Cornelius Puttemans (hij was ook brandweerman). Er start ook een nieuwe reeks over familiekunde als hulp voor wie aan zijn stamboom wil beginnen.

Eric Van Ingelgem zet zijn 12 werken van een uitgeweken dorpsgenoot verder met deel 5: Helpende handen.

Jozef Van Gucht legt uit hoe de Maricolen aan hun naam zijn gekomen. Van hun passage in Buggenhout getuigt alleen nog de straatnaam Maricolenweg. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan de totempaal die onlangs in het bos werd opgericht en in een derde bijdrage vindt u zijn geïllustreerd verslag over de officiële opening van het Camille Van Belleplein.

Over onze geslaagde nieuwsjaarsreceptie vindt u een korte bijdrage samen met een woordje uitleg over de toekomst van Ter Palen. Verder ook een oproep om medewerking: wij zijn namelijk op zoek naar ooggetuigen die de jaren 50 – 60 in Buggenhout hebben meegemaakt.

Verder: Informatie over het kaartspel dat Met Moed Vooruit Opdorp n.a.v. zijn 160-jarige verjaardag uitbrengt met op de rugzijde foto’s uit het heden en verleden. Een hebbeding. En een inlegblad kondigt het verschijnen van een nieuw stripverhaal over Buggenhout aan: Het spook van de pastorie. Initiatiefnemer is Jozef Aerts, de stuwende kracht achter de strip Het Geheim van de Boskapel uit 2004.

Nog geen lid? Kent u iemand die lid wil worden?

U kan de werking van onze heemkring steunen en al deze mooie informatie en nog veel meer in de loop van 2020 thuis ontvangen door lid te worden van Ter Palen. Gewoon lid: €12 – Erelid: €25.