Inhoud nummer 3/2020

15 september 2020

Inhoud nummer 3/2020

Het derde nummer van de lopende jaargang is op komst. Het ligt normaal gezien eind september / begin oktober in de brievenbus!

Het is weer een goed gevuld steengoed nummer geworden.

Beginnen doen we zoals aangekondigd met een in memoriam Guido Van De Velde.
Kris Van Den Berge tovert een stukje vingerhoed uit de 18de eeuw met een opmerkelijke vondst erin uit zijn metaaldetector. En hij en Geert Mannaert zetten hun beste steentjes eh beentjes voor met een verrassing van formaat. Chateau eh chapeau!
In de reeks over veldwachters staat in deel 4 Leon Van Helleputte, alias Leon de Genteneir, centraal. Hij treedt in dienst net voor de Duitsers Buggenhout binnenvallen.
Freddy De Bisschop neemt ons in de rubriek Oud Nieuws mee naar het najaar van 1990 én hij ging op bezoek bij een 100-jarige.
Zijn relaas is te vinden in deel 2 van de reeks over 100-jarigen binnen en buiten Buggenhout. Wie zou die 100-jarige kunnen zijn?
Eric Van Ingelgem zet zijn twaalf werken van een uitgeweken dorpsgenoot verder met werk 7: De Vetmester. Dat belooft …
In de reeks over familiekunde gaat het over wat zo’n stamboomonderzoek kan en mag kosten en hoe daar mee om te gaan.
In dat verband kijken we ook ‘s “achter” een overlijdensbericht en zijn we getuige van een steekpartij met dodelijke gevolgen.
Verder doen we een paar oproepen, onder meer in verband met de ijsfeesten die op 3 februari 1963 – een van de strengste winters ooit – op de Briel werden georganiseerd.
Hebben jullie daar herinneringen aan? Foto’s?
En we zijn trots het lang verwachte werk van Bob Colpin over de brandweer in Buggenhout en Opdorp aan te kunnen kondigen. Het kreeg de toepasselijke titel Vonken en vuur mee!
Benieuwd? Het is nog altijd niet te laat om een abonnement te nemen of te schenken!
Je krijgt er de vorige nummers van de 44ste jaargang én de extra-editie over de vastenvoettocht bij!
Gewoon lid word je voor 12,00 euro op het nummer BE61 0680 6072 1017 tnv Heemkring Ter Palen.
Veel leesplezier!