Paul Mellaerts

Paul Mellaerts

1938 - 2012

Merkwaardig toch hoe een simpel telefoontje een hele dag ondersteboven kan gooien. Zo’n telefoontje kwam er op maandag 7 mei laatstleden: “Paul Mellaerts is niet meer”. Ja, de laatste jaren staken allerlei kwalen de kop op en dat vreet uiteindelijk aan een mens…

Pauls wieg stond in de Mandekensstraat, in de buurt van het station Baasrode-Zuid. Klein begonnen in de Bookmolenstraat bouwde hij samen met zijn vrouw Yvonne aan een reclamebedrijf en dat groeide in de Diepmeerstraat uit tot een huis van vertrouwen. Publi M werd een vaste waarde.

Zijn interesse lag ook ruimer in het bewaren van het verleden. Oude technieken, gebouwen, werktuigen, productiemethoden, het boeide hem allemaal. Zulke mensen zijn een zegen voor een heemkring. Zijn artistieke gaven gebruikte hij in een ruime reeks fijne nieuwjaarskaarten en Buggenhouts uitzicht legde hij vast in bijna fotografische zichten van merkwaardige en typische gebouwen. Hij mocht terecht fier zijn op zijn boek “Erfgoed”.
Zijn technisch inzicht, vaardigheid en organisatietalent hielpen ons bij de uitbouw van het museum.

Paul, we blijven je gedenken, maar dat kan ons niet zo moeilijk vallen, want elk lokaal, elk opschrift in onze Opdorpse stek ademen uw aanwezigheid.