Jan Lauwers

Jan Lauwers

1923 - 1993

Eigenlijk komt Jan na zijn huwelijk met Magdalena Jacobs vanuit Malderen in de Bovendonkstraat terecht. Hij bouwt een loopbaan uit als administratief bediende bij de NMBS en zijn vier zonen zullen naam en faam maken in de muziekwereld.

Jan was intens begaan met zijn familie en met het gemeenschapsleven. Hij had veel interesses: natuur- en muziekliefhebber, maar ook gepassioneerd duivenmelker.

Hij wordt lid van Ter Palen van bij het begin en tussen 1976 en 1990 zal hij zich bijzonder verdienstelijk maken voor onze heemkring. Hij was sterk geïnteresseerd in ons verleden en zal punctueel zorgen voor ons archief en onze bibliotheek. Ook in ons museum in Opdorp zal hij heel wat klusjes klaren.

Zijn grote passie was de geschiedenis van de beide Wereldoorlogen, maar hij was vooral begaan met het leed dat oorlogsgeweld in zovele families meebracht. Zo begon hij in 1991 een artikelenreeks waarin hij al onze Buggenhoutse gesneuvelden een gepaste hulde wilde brengen. Huisbezoeken, interviews, verplaatsingen naar de oorlogskerkhoven, niets was hem daarvoor te veel.

Spijtig genoeg kon hij door zijn vroegtijdig overlijden dat werk niet afmaken, maar wij blijven hem voor al die inzet oprecht dankbaar.

Bedankt en tot ziens…