Henri Buggenhout

Henri Buggenhout

1928 - 2000

Ergens in het voorjaar van 1989 stonden Jos Tilley en Riksken Buggenhout te praten over… Ter Palen, de plannen, het museum,…

Jos was ondervoorzitter en toen al enorm begaan met ons museum. Er was nog zoveel te doen om van een steeds groeiende verzameling een echt museum te maken. Beiden kenden mekaar al jaren en van het een kwam het ander. ]os overtuigde Riksken ervan om medewerker van Ter Palen te worden. Naar bestuursvergaderingen komen hoefde niet per sé, maar voor en na wat uurtjes werken in en aan het museum… daar was het te doen.

Ze hebben de uren nooit genoteerd of geteld, maar ze waren er samen veel en dikwijls. Ook wanneer er weer een nieuw tijdschrift klaar was en alles moest klaargemaakt worden voor de verzending was Riksken erbij. Jos hoefde maar eens te bellen… ‘Geef de boekskes van Opdorp maar allemaal aan mij mee’, zei Riksken en Riksken deed ‘zijn toer’ door alle Opdorpse straten. Alle tijdschriften, boeken, wenskaarten werden steeds stipt geleverd bij onze Opdorpse leden.

We zagen Riksken niet zo vaak op onze bestuursvergaderingen, maar we wisten dat we toch steeds op hem een beroep konden doen. Hij verdiende wel degelijk zijn plaats in de lijst van de medewerkers van Ter Palen.
Tot Riksken forfait moest geven. Problemen met de gezondheid. Maar, het zou maar tijdelijk zijn. Het lot besliste er echter anders over. Op 10 november 2000 overleed Riksken.
Op enkele maanden tijd verliest Ter Palen twee medewerkers en twee vrienden : Jos Tilley en Henri Buggenhout.
Ook wij – samen met alle andere verenigingen waarbij hij van nabij betrokken was – zullen Riksken missen: zijn vriendelijkheid, zijn lach, zijn bereidwillige inzet.

Henri, vaarwel en rust in vrede.