En route…

15 mei 2021

En route…
Heemkring Ter Palen, gestart in december 1974 en sinds 1985 gehuisvest in het kasteel te Opdorp, moet tegen 30 juni haar lokalen verlaten.
Het vinden van een (tijdelijke) nieuwe stek bleek moeilijker dan verwacht. Maar ondertussen is er – eindelijk – duidelijkheid: het wordt de Orangerie, op amper een steenworp van het kasteel. Het was héél lang wachten vooraleer we aan ‘de overtocht’ konden beginnen, maar de voorbije 4 weken werd er massaal ingepakt en uitgepakt, getrokken en gesleurd met zware lasten, kasten-schappen-mappen afgewassen en divers onbruikbaar materiaal (hout, glas, plastiek…) afgevoerd. Gelukkig kregen we bij de verhuizing van de – letterlijk – meest ‘gewichtige vrachten’ hulp van enkele medewerkers van MFC Capelderij en het gemeentepersoneel. Voor de 3 grote maquettes wordt momenteel nog een onderkomen gezocht. Dit probleem wordt hopelijk volgende week opgelost. En het hoeft geen uitleg dat deze coronatijden ook voor ons geen cadeau zijn… De reguliere werking ligt al meer dan een jaar stil en ‘gemaskerd’ spullen trap af en trap op dragen valt echt wel wat tegen. Maar goed, we hopen samen met jullie op betere tijden en een inspiratievolle doorstart in onze nieuwe omgeving. Eind juni mogen onze abonnees het 2de tijdschrift van de huidige jaargang verwachten!
We ronden af met enkele sfeerfoto’s van onze verhuiswerkzaamheden: reconstructie houten rek in Orangerie, stapels bananendozen wachten op transport, ontmanteling van de huidige vergaderzaal en de inrichting van de nieuwe…
Wordt vervolgd…