Afscheid

23 februari 2022

Afscheid
We namen vandaag afscheid van onze medewerker Luc Buys in de Sint-Gerardus Majella kerk te Opstal.
Hij overleed thuis op 17 februari, omringd door zijn familie.

Luc was al jarenlang abonnee van onze heemkring vooraleer hij zich in het voorjaar van 2020 aanbood als medewerker. Geen evidente start gezien even later corona de kop opstak.
 Luc was de stille kracht die bekeek waar hij een handje kon toesteken. Een man met een klare kijk en met een droge humor. We wisten dat zijn lichaam hem nu en dan in de steek liet. Een proces dat spijtig genoeg al enkele jaren aan de gang was. Luc leek telkens de volgende hindernis te overwinnen door zijn positieve ingesteldheid.
Vanaf het moment dat hij deel uitmaakte van de werkgroep van Ter Palen, zorgde Luc onder meer ook voor de bedeling van onze tijdschriften in en rond zijn Opstal.

In december 2020 waagde hij zich aan zijn eerste artikel. Eerst nog in coproductie maar nadien alleen, ging hij op zoek naar het verhaal achter Milac Buggenhout. Dit resulteerde in een fijne vierdelige reeks waarvan de laatste aflevering werd gepubliceerd in ons tijdschrift van december 2021. We waren benieuwd naar meer… Helaas, te vroeg, te jong.
 
Niettegenstaande zijn relatief korte passage bij Ter Palen, zal Luc altijd één van ons blijven.
Alle medewerkers van Ter Palen zijn in gedachten bij zijn echtgenote Ingrid en de kinderen.